Verhalen van Vroeger

René Riva en ik leerden elkaar kennen door de gezamenlijke passie voor de strip Paling en Ko. Toen René hoorde dat ik strips maakte, vertelde hij me dat hij naast zanger, acteur, ook schrijver was en graag eens een prentenboek wilde maken, wat zich afspeelde rond 1900. Al snel werd het een stripboek, maar dan niet een gewone ballonstrip. Een die zijn grote voorbeeld Marten Toonder maakte, de oblong met tekst.

We werden beiden erg enthousiast en trachtten een uitgever te benaderen. Dat bleek niet zo ver uit de richting, want na Arie de Boskanarie had uitgeverij Cliché interesse om deze uit te gaan geven. We wilden graag ook voorgepubliceerd worden, zodat het publiek ons in ieder geval zou kennen. Ook hier bleven we dichter bij huis en benaderden we de Mooi Boxtel Krant, want daar liep het verhaal rondom de gele gevederde vriend op zijn eind en was het tijd voor iets nieuws. Men was direct enthousiast en werd het ook wekelijks gepubliceerd in de krant.

In het najaar, meer te weten rondom november van dit jaar zal er een boekvorm verschijnen waarin het hele verhaal 64 pagina’s zal verschijnen in speciale oblong (liggend A4 formaat) en in de betere stripwinkels te koop zal zijn. Hieronder de kaft wat hier exclusief gepubliceerd wordt!