Carnaval

Voor verschillende dorpen ben ik benaderd om hun carnavalskrant wat te verfraaien met karikaturen, tekeningen of zelfs hele strips. Ook dat behoort dus tot de mogelijkheden!

Vooral deze bovenstaande actie had een ludiek effect…….nadat deze plaat in het Carnavalskrantje was verschenen, waren er heel veel mensen die de plaatselijke Albert Heijn gingen vragen naar deze ‘carnavalspoppetjes’. De Albert Heijn vroeg toen de plaatselijke vereniging dit soort grappen eerst met hun te bespreken, alvorens dit te plaatsen. Ikzelf dacht dat de mensen deze ludieke actie wel door zouden hebben als grapje…… niets bleek minder waar.

Ook voor het prachtige Vught werden er tekeningen gevraagd. Dit voor een persoonlijk boek hoe het carnaval daar gevierd werd. Alle tradities worden daar uitvoerig in beschreven!

Tot slot werd ik gevraagd voor een heel gaaf project om de jeugd in Vught weer ‘warm’ te krijgen voor het carnaval…… de figuurtjes Ties en Fien werden geboren! Onder leiding van Natasja en Erwin van Sterkenburg, maakten we twee jonge mensen die graag carnaval vieren en hoofdpersoon werden van verschillende spellen, tassen, mokken, maar vooral werkboekjes! Meer informatie op www.tiesfien.nl