Korte inhoud Anders-man albums 1-6

Deel 1 “En nu even iets anders, man” gaat over Anders-Man die een baantje aangeboden krijgt als portier/ assistent op een Internationale Signeerdag, waar hij verantwoordelijk is voor het wel en wee van alle striptekenaars en artiesten die daar komen. Omdat hij totaal geen kaas gegeten (of überhaupt ervaring) heeft van deze zaken, gaat het op elke pagina weer gruwelijk mis. Misverstanden, ongelukken, vergissingen…… alles komt lang in dit komische eerste deel.

Deel 2; “The Siekwel” is een album met louter korte gags waarin de actualiteit, stripwereld, muziekwereld en vele anderen op de hak worden genomen en gepersifleerd. Een terugkerende grap is dat Anders-Man en zijn vriendin van plan zijn als koning en koningin naar een gekostumeerd bal te gaan. Dat dat niet gaat zonder slag of stoot…… lees dan deel 2!

Deel 3 “Fool Control” gaat over een steenrijke miljonair die als beloning alle superhelden op een geheel verzorgde cruise stuurt. Iedere superheld? Nee. Eén moet nog de wereld beschermen…… juist Anders-Man! Met alle wapens en middelen van de anderen zou dat een peulenschil moeten zijn. Niet dus. Zelfs dat weet hij in het honderd te schoppen. Maar is die miljonair wel zo vriendelijk? Zit er een ander plan achter deze cruise? Kom er achter in deel 3!

Deel 4 “Catastrofale Computer Crash” gaat over een megalomane professor die een nieuwe PC bacterie heeft uitgevonden die ervoor zorgt dat alle chips in de apparatuur wereldwijd volledig aangetast worden. Binnen de kortste tijd staat de wereld op zijn kop en eist hij wereldheerschappij. Daarnaast staat er een meisje bij Anders-Man op zijn stoep die beweert zijn dochter te zijn. Zij blijkt wel superkrachten te hebben, al laten die haar soms nog in de steek. Hoe dit afloopt…… lees het in deel 4

Deel 5 “Steak Stickerman” handelt over een groep mensen die op geheimzinnige wijze alle runderen ter wereld ‘koenappen’ en ze meenemen naar een satelliet in de ruimte. Door dit snelle handelen raakt de wereld in een crisis en weet men niet meer waar men nieuw vlees vandaan haalt. Mensen slaan direct ook aan het hamsteren. Anders-Mans hulp wordt ingeroepen door de president van de Verenigde Staten, aangezien hij denkt dat onze superheld dit probleem kan oplossen. Al snel kom ze oog in oog te staan met de bende van L.L., met de zeer gevreesde Bad Stickerman. Gelukkig voor onze helden krijgen ook zij hulp uit onverwachte hoek.

Deel 6, het laatste deel wat tot nu toe verschenen is, is “Monumentale Misser”. Doordat Bad Stickerman in dit deel heeft weten te ontsnappen aan de gevangenis en zijn bende heeft weten te bevrijden, willen ze weg van deze aarde. Per toeval worden ze opgepikt door een ruimteschip, met aan boord de steenoude Ibo Naw Ibonek. Door een list weten ze hem te overtuigen al zijn kennis over te dragen aan de bende. Met deze kennis trachten ze opnieuw de macht te nemen. Anders-Man wil met zijn dochter nu eens niet de held uithangen en besluit op vakantie te gaan. Maar of dat gaat lukken?